Sophantering, matavfall och blommor/krukväxter. Gårdsfest!!

Behållare med sopsäck finns nu i 10:ans soprum för blommor och krukväxter.

Sophantering blommor och krukväxter.                                                                        

Hösten närmar sig med stormsteg och därmed också tid för att ta bort blommor och krukväxter som man haft på balkongen. Så för att göra det lättare för oss alla har vi satt upp en sopsäcksbehållare i 10:ans soprum där vi kan kasta blommor och krukväxter. Tänk bara på att ta bort krukorna innan vi lägger det i säcken. Krukor av plast lägger vi i containern för plastförpackningar. OBS, överfyll inte säcken i behållaren. Är den full så säg bara till vaktmästaren eller mig så byter vi säck. Denna sopsäcksbehållare kommer att finnas där alltid så vi kan kasta blommor och krukväxter där. Vaktmästaren och vicevärden kör detta till återvinningscentralen när säckarna är fulla.

Sophantering matavfall.                                                                                 

I den bruna tunnan som är avsedd för matavfall får vi inte lägga blommor eller jord så därför har vi satt upp sopsäcksbehållaren för det i 10:ans soprum. Snälla rara alla, packetera matavfallet ordentligt. Använd gärna två på påsar om så behövs och överfyll dem inte. Det är mycket småflugor i tunnorna nu, speciellt i 8:ans soprum. Lägg gärna några tidningspapper i botten av påsen så suger det upp det blöta i påsen. Detta för att påsen inte skall bli genomblöt och gå sönder i tunnan, för det är då flugorna kommer. Läs gärna broschyren som delades ut tillsammans med de bruna påsarna och lägenhetsbehållarna. Tänk också på att någon plast inte får förekomma i de bruna påsarna.

Gårdsfest/knydekalas/kräftskiva.                                                                                           

Nu på lördag den 9:de september så har vi tältet uppe. Vi träffas klockan 17.00 och äter, sjunger och har trevligt tillsammans. En liten frågesport skall vi också ha. Därefter är det fria aktiviteter. Är det någon som glömt anmäla sig så går det fortfarande bra att göra det. Lägg en lapp i Anita Kinnmans brevinkast med namn och lägenhetsnummer. Många har redan anmält sig. Vi hoppas på fint väder, men tag gärna med en filt eller kofta för det kan bli lite kyligt på kvällen.                        

Välkomna med ett glatt humör!                                                                                      

Ha det så bra alla.

 

Med vänlig hälsning                                                                                                                                    

 Lars / Ordförande