Jubileumsfesten avklarad !

I av styrelsen beställt strålande sommarväder avhölls vår 25- åriga Jubileumsfest lördagen den 4/7. 53 medlemmar samt 4 inbjudna gäster tillsammans med underhållarna Victor Salazar (Halmstad) och Bengt G. Dagrin (Ystad) avnjöt Dansk Flaeskesteg med alla tillbehör och därtill hörande drycker. Vi kan rapportera att stämningen under hela kvällen var hög och att gemenskap och sammanhållning präglade kvällen!

I av styrelsen beställt strålande sommarväder avhölls vår 25- åriga Jubileumsfest lördagen den 4/7. Allt inleddes med en stunds mingel där alla kunde bekanta sig med alla! 53 medlemmar samt 4 inbjudna gäster tillsammans med underhållarna Victor Salazar (Halmstad) och Bengt G. Dagrin (Ystad) avnjöt Dansk Flaeskesteg med alla tillbehör och därtill hörande drycker. Vi kan rapportera att stämningen under hela kvällen var hög och att gemenskap och sammanhållning präglade kvällen!

Victor tog oss med på en världsomspännade, musikalisk resa från Boliva via juntans fängelseceller i Chile till en positiv och trygg tillvaro i Sverige. Mycket uppskattat av samtliga ! Under resan fick vi också lära oss en massa om ursprunget till många av våra gamla kära favoriter, s.k. örhängen, och det var ju "upplysande" !

Kaffe med specialdesignad tårta avnjöts med en frågesportstävling. Många pannor lades i veck och hjärnceller gnuggades ! De tio bästa, och det blev en ålersmässigt blandad skara, gick vidare till final  och den blev svår och utslagsgivande. Anita och Björn Lindsjö avgick med segern!

Härefter kom Bengt Dagrin för att tala om "Fula ord - finns dom?". Vi hade förväntat oss ett kåseri men det blev mer en faktabaserad informationsstund om det svenska språkets bruk av vissa ord under seklerna. Medlemmar skruvade sig på stolarna, andra himlade med ögonen - men ingen svimmade dock! Intressant var det i alla fall för många, och lärorikt!

Efter detta började sällskapet spricka upp, några lämnade och andra stannade kvar en stund till, pratade, dansade och framför allt - njöt av en fantastisk sommarkväll i goda vänners lag !

Styrelsen vill tacka ALLA närvarande för en trevlig kväll, för att så många ställde upp (nytt rekord för fest och/ eller stämma) och vi ber att få återkomma vid 50- årsjubileet !